Online product verkopen – mijn tips en ervaring (podcast)

Passief inkomen door het verkopen van online producten, klinkt als een droom toch? Sinds februari 2022 ben ik begonnen met het verkopen van online producten en inmiddels heb ik er ruim 280 verkocht via mijn eigen website. Daarnaast verkoop ik nog op Etsy. Hoe heb ik dit ervaren en hoe passief is het? In de podcastaflevering vertel ik je er alles over en deel ik mijn tips om een succesvol product te maken én te verkopen.

Digitale producten voorbeelden

Een online product en digitaal product is hetzelfde. Dit zijn bijvoorbeeld online cursussen, templates, e-books en andere digitale bestanden. Omdat er geen fysieke versie nodig is kun je dit helemaal automatiseren én heb je een stuk lagere kosten dan met fysieke producten.

In deze podcastaflevering behandel ik de volgende vragen:

  • Heeft een klein product verkopen zin?
  • Hoe passief is het verkopen van een online product?
  • Hoeveel hou ik over aan de verkoop?
  • Hoe verkoop je een online product?

Ook vertel ik je over mijn proces. Ik heb namelijk meerdere keren op het punt gestaan om te stoppen met de online producten omdat ik niks verkocht. Het maken en verkopen van een online product is vaak een lang proces van testen en verbeteren. Daarnaast is het belangrijk om van tevoren na te denken over het resultaat dat het product oplevert voor de koper. Welk probleem lost het op? Welk resultaat krijgt diegene na gebruik van het product? Dit is het startpunt voor het ontwikkelen van het product.

Online product verkopen

Na een ontwikkeld product is het zaak het product verkocht te krijgen. Ik heb zowel een klein online product als een online cursus. Voor beide gebruik ik een andere strategie. Het kleine product wordt voornamelijk geautomatiseerd verkocht via SEO blogs en af en toe promoot ik op mijn Instagram. De cursus verkoop ik via Instagram en mijn maillijst. Hoewel het product passief is, is de sales en marketing dat niet helemaal.

online product verkopen
Meer weten over ondernemen? Download mijn gratis gids met 10 tips om te starten

Passief inkomen met online producten

Dan resteert nog de vraag, hoe passief is het verkopen van online producten nu? Zoals je hierboven al kort leest en ik in de podcast uitgebreid vertel is het niet helemaal passief. Maar, als je het slim aanpakt komt het wel heel dichtbij!

Meer lezen?
Passief inkomen met het maken van een online cursus
Een online product maken: de perfecte manier voor passief inkomen?
Wil je een eigen bedrijf starten naast je baan? Dit moet je weten

Leave a Comment