De week is voorbij gevlogen, werken op een stoffig kantoor, ‘s avonds Netflixen en uitkijken naar weekend. Er moet toch meer zijn dan dit?

De week is voorbij gevlogen, werken op een stoffig kantoor, ‘s avonds Netflixen en uitkijken naar weekend. Er moet toch meer zijn dan dit?

Jessy_oudeman_9

Dit was mijn leven een jaar geleden. Inmiddels woon ik en werk ik als online ondernemer in Portugal

Reizen was altijd al mijn grote passie, maar als student Business Administration had ik weinig geld. Zo ontstond mijn interesse in geld. In het laatste jaar van mijn studie liep ik een jaarlang stage als eventmanager in New York. Onverwacht haalde ik hier grote levenslessen uit. Het was een fantastische ervaring, maar ook zag ik hoe ik mijn leven níet wil leven. Hoge werkdruk, consumeren, veel stress en ongezondheid. Hier werd het zaadje gepland om online geld te verdienen en geld voor mij te laten werken.

Hoe ga ik mijn werk overleven?

Terug in Nederland en na één dag in loondienst dacht ik al; ‘hoe ga ik dit overleven?’. Ik voelde me gevangen, wilde meer vrijheid en mijn eigen tijden bepalen. Ik wilde ondernemen, alleen ik had geen idee waar ik moest beginnen. Ondertussen werkte ik een aantal uur voor mijn vader, financieel adviseur voor ondernemers, en begon ik met beleggen. Ik was op dat moment best negatief en onzeker. Ik zag niet hoe ik een succesvolle ondernemer kon worden.

Sparen voor wereldreis

Ik wilde uit de evenementenwereld. Het gaf me geen voldoening en ik voelde me gevangen in de werktijden. Ik ging sparen voor een wereldreis. Daarna zou ik een andere carrière zoeken. Alleen, ik was net twee weken onderweg op mijn wereldreis en was in India toen de pandemie uitbrak. 

Fastforward, een paar dagen later stond ik bij mijn ouders op de stoep zonder baan en huis. Maar, wel heel dankbaar dat ik gezond en wel thuis was. Hoewel ik veel gewend ben qua reizen, is India tijdens een pandemie wel van een ander level 😊

Jessy_oudeman_3
Jessy_oudeman_7

De start van mijn bedrijf

Wel had ik nu iets wat ik eerder niet had; tijd. 

Ik begon na te denken over wat ik leuk vind. Wat online kon en waar interesse in was. Ik startte mijn eerste bedrijf Happy Rich Millennial over personal finance en beleggen. Dit bleek een goede zet en groeide snel. Daarnaast begon ik te werken in de financiële dienstverlening om kennis op te doen en certificaten te halen.

Na een jaar zei ik mijn baan om en ging ik fulltime ondernemen. Het was veel testen, proberen en aanpassen. Ik kwam erachter dat ondernemen echt een ander vak is dan een dienst verlenen. Een vak dat geleerd moet worden. Ik investeerde in kennis en coaching. Dat lanceerde mijn bedrijf. 

Zo draaide ik meerdere cursusrondes met dertig cursisten, gaf ik trainingen en had ik samenwerkingen en affiliate marketing inkomsten. Intussen was ik veel bezig met zelfontwikkeling en coaching. Ik kreeg al snel door dat succesvol ondernemen grotendeels afhankelijk is van zelfvertrouwen. Dat maakte dat ik begon met coachen en te verdiepen in dit vak, door onder andere een coachingopleiding en NLP. Dit maakt mij een betere ondernemer en dit zorgt er ook voor dat ik mijn klanten goed kan ondersteunen.

De afgelopen jaren stond ik met Happy Rich Millennial onder andere in de Viva, op BNR nieuwsradio, Telegraaf en &C. Ook heb ik een column in het NHD gehad over geld en stond ik als spreker op de BeursInside. Ik weet hoe ik mijn geld online kan verdienen, en dankzij mijn financiële achtergrond ook hoe ik dit geld kan managen.

Online Business coaching

Tijdens Happy Rich Millennial begon ik met business en mindset coaching. Dit kriebelde al even, maar ik vond dat ik er nog niet klaar voor was. Toen ik in één week meerdere verzoeken kreeg of ik business coaching deed besloot ik dat dit toch het juiste moment was. Vaak wachten we op het juiste moment. Misschien wacht jij daar ook wel op. Het juiste moment komt niet, die creëer je. Ook ga je er nooit klaar voor zijn en blijft het spannend. Wat je wel kunt doen is een keuze maken om ervoor te gaan.

Dit was ook het moment om een andere droom waar te maken en ik verhuisde naar Portugal. Ik ben super dankbaar dat ik mijn onderneming online uit kan voeren. Elke dag naar het strand lopen, veel buiten, rust en meer spontaniteit; ik ben ontzettend gelukkig! Dat ik daarbij mag doen waar ik energie van krijg is helemaal fantastisch. Dat gun ik jou ook.

Sinds december 2022 ben ik volledig onder mijn eigen naam doorgegaan met de online business coaching en is Happy Rich Millennial deels geautomatiseerd.

Het is inmiddels mijn grote passie geworden anderen zoals jij te helpen dezelfde vrijheid te creëren met online ondernemen. Hierin valt mijn ervaring met ondernemen, mijn kennis over persoonlijke groei, coaching en mindset én mijn financiële achtergrond samen.

Ik geloof dat dit voor iedereen mogelijk is. Zo ben ik ook maar iemand uit een dorpje uit Noord-Holland, maar met grote dromen.

Jessy_oudeman-5